Keterangan Para tabiin jeung ulama suni kana Nikah Mutah (Bag IV)

Sesi ka opat

Keterangan Para tabiin jeung ulama suni kana Nikah Mutah

 

1. Malik Ibn anas  (pengasas mazhab Maliki) (Wafat 179 H)

Keterangan dicandak ti sarkhasi anu mazhab Hanafi nyarios kieu :

تفسير المتعة ان يقول لأمرأة : استمتع بكِ بكذا من المدّة بكذا من المال، و هذا باطل عندنا، جائز عند مالك بن أنس ، و هو من قول ابن عباس

Tafsir nikah Mutah ku nyarios kie ka awewe anu bade di mut’ah : nikah mut’ah ku (mahar sekian) dina waktu sakian , mazhab kami ngayakinan teu sah, tapi mazhab Malik Ibn anas ngahalalkeun eta dicandak dina qaul (riwayat) Ibn Abbas.

(Almabsuth , jilid 5, hal 152)

Keterangan sanesna yen Malik Ibn Anas ngahalalkeun ieu nikah

قال مالك هو – اي نكاح المتعة – جائز : لأنّه كان مشروعاً فيبقى الى أن يظهر ناسخه، و اشتهر عن إبن عباس تحليلها، و تبعه على ذلك أكثر اصحاب من اليمن و مكة، و كان يستدلّ على ذلك بقوله تعالى : “فما استمتعتم به …”

Malik Ibn Anas nyarios , eta nikah mutah boleh (halal): kulantaran disyareatkeun , nepi ka zaman dinasakh (Zaman Umar ) , Masyhur ti Ibn Abbas kana penghalalanana, sareng anu ngiringan kana Ibn Abbas jeung ngalaksanakeunana seueur ti para sahabat ti Yaman, jeung Mekkah, ku dalil dina ayat alquran (annisa 24)

 

2. Ahmad Ibn Hanbal (Wafat 241 H)

Ahmad Ibn Hanbal henteu Ngaharamkeun tapi ngamakruhkeun.

لأنّ ابن منصور سأل أحمد عنها فقال ك يجتنبها احبّ اليّ : فظاهر هذا الكراهة دون التحريم

Kulantaran Ibn Manshur naros ka Ahmad ibn Hanbal perihal nikah mutah: anjeunna nyarios, kuring lewih resep anjeun ngajauh tina hal eta, maka dhahir tina kalimahna sanes haram tapi makruh.

(Almughanna : jilid 6 hal 644)

 

3. Sa’id Ibn Jubair ( wafat 95 H)

اخبرني أنّ سعيداً قال له : هي احلّ من شرب الماء

Sa’id nyarios ka kami yen Nikah mut’ah lewih halal ti nginum cai

(Almushannaf , Abdurrazzaq, jilid 7 hal 496)

 

4. Abdullah Malik Ibn Abdil Aziz Ibn Jarih ( Wafat 150 H)

Adzahabi dina mizan i’tidal jilid 2 hal 659 nyaritakeun perihal tabiin nu name Jarih ieu

قال أبو غسان زنيج سمعت جريرا الضبي يقول كان ابن جريج يرى المتعة تزوج بستين إمرأة

Abu Ghasan Zanij nyarios kuring ngadangu Jarir Adhabbi, nyarios tos ngalaksanakeun nikah mutah ka 60 istri  ..

Dzahabi nambihan yen anjeunna termasuk tabiit anu tsiqqat walau resp kana nikah mut’ah.

 

5. Atha Ibn Abi Ribah (wafat 115 H)

Mufti Mekkah muhaddits lahir di zaman utsman

عده ابن حزم ممن ثبت على تحليل المتعة

Ibn Hazam din a Kitab Almuhalla (9:519) nyebutkeun yen manehna termasuk anu ngahalalkeun nikah mut’ah

 

6. Thawus Yamani (wafat 106 H)

Mufti Yaman , sering berhaji, Ibn Hazam nyebutkeun yen anjeuna oge termasuk anu ngahalalkeun nikah

Tiasa ditingali dina kitab almuhalla

7. Amru Ibn Dinar ( Wafat 126 H)

Anjeunna Imam Haram Mekkah dizamanna

أنه قال بنكاح المتعة من أصحاب رسول الله (صلى الله عليه وآله): عبد الله بن مسعود (2)، ويعلي بن أمية (3)، و جابر بن عبدالله (4)، وعبد الله بن عباس (5)، وصفوان بن أمية (6)، ومعاوية بن ابي سفيان وجماعة من التابعين، منهم: عطاء (2)، وطاوس (3)، وسعيد بن جبير (4)، وجابر بن يزيد (5)، وعمرو بن دينار (6)، وابن جريج (7)، وجماعة من أهل مكة والمدينة، وأهل اليمن، وأكثر أهل الكوفة.

Dina sajumlah sahabat sareng tabiin anu disebatkeun didieu salah sahijina  Amru ibn Dinar anu ngahalalkeun Nikah Mut’ah (almasail as-shaghaniah hal 37.

 

8. Hakam Ibn Utaibah ( Wafat 125 H)

Di Jamiul bayan hal 18 jilid 4 no 7115 nyebatkeun yen Anjeunna kantos ditaros tina ayat mutah:

فما استمتعتم به منهنّ ،،،فريضة

Ari eta ayat tos dinasakh , ngajawb anjeunna : teu pernah di nasakh.

 

9.  Ibn Abi Malikiah ( 117 H)

و حكى عن ابن عباس و ابن أبي ملكية و ابن جريح و الاماميو جوازه

Dicaritakeun ti Ibn Abbas jeung Ibn Abi Malikiah jeung ibn jarih jeung imamiah kana penghalalan nikah mutah ( Alhawa alkabir jilid 11, halaman 449)

 

10. Ahli Mekkah jeung Yaman

اصحاب ابن عباس من اهل مكة و اليمن كلّهم يرون المتعة حلالاً على مذهب ابن عباس

Sahabat Ibn Abbas di Mekkah jeung di Yaman sadayana ngahalalkeun nikah mutah sasuai kana mazhab Ibn Abbas (Fathul Bari jilid 9 hal 173)

 

Jeung seueur deui nu sanesna anu ku kuring dicekapkeun nepi ka dieu.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: